Thomas RB Petersen og Per Hansen er begge optimistiske omkring selskabets udviklingsmuligheder i Aarhus. Foto: Martin Jørgensen
Thomas RB Petersen og Per Hansen er begge optimistiske omkring selskabets udviklingsmuligheder i Aarhus. Foto: Martin Jørgensen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

4x27: Gule taxaer er rykket ind i Aarhus

Aarhus har fået et nyt ambitiøst taxaselskab på vejene, som fremover kommer til at konkurrere med de mere etablerede selskaber

Af Martin Jørgensen


Har du også studset over, at gule taxaer er begyndt at køre rundt i bybilledet i Aarhus?

Det er taxaselskabet 4x27, som er rykket ind på det aarhusianske taxamarked, hvor de har været kørende i nogle måneder efterhånden. Det københavnske selskab har i skrivende stund 21 vognmænd ansat.

Taxi 4x27 er en sammenslutning af mindre taxaselskaber fra området omkring Amager. Selskabet har helt indtil 2012 været begrænset til kun at køre i København, men i 2012 startede virksomheden en afdeling op i Vendsyssel, og siden har man også startet afdeling op i Odense, Frederikshavn og Skagen.

Nu er turen kommet til Aarhus.

“Vi blev inviteret her til byen af nogle vognmænd, som ikke var tilfredse med den behandling, som de fik på deres tidligere arbejdsplads her i Aarhus. Det var startskuddet,” fortæller Thomas RB Petersen, administrerende direktør i Taxi 4x27.

Selskabet har forsøgt at komme ind i Aarhus et par gange, men begge gange har det været uden held.

“Problemet har været, at det er et stærkt monopoliseret marked i Aarhus,” fortæller Thomas RB Petersen og uddyber:

“Jeg kan ikke sige noget ondt om det nuværende taxanævn, men det gamle taxanævn tog mere hensyn til det gamle taxamonopol, end man gjorde til at få nyt, friskt blod ind, der kunne skabe konkurrence i byen.”


Et lokalt koncept

Den administrerende direktør fortæller, at taxaselskabet kommer til at gøre tingene på en anderledes måde.

“Det at være lokal betyder rigtig meget for os. Det er også derfor, at vi har åbnet et kontor i Aabyhøj efter aftale med vognmændene,” fortæller Thomas RB Pedersen, som i samme ombæring slår fast, at håbet er, at man inden længe kan åbne et callcenter i byen, når der er 25-30 taxaer tilknyttet.

“Vi satser på at give en ekstra god service. Derudover giver vi variable priser i perioder i løbet af dagen uden for myldretiden. Her kommer der til at være 25 procent rabat på turene. Helt konkret betyder det, at man sparer 200 kroner på en tur til Billund Lufthavn fra Aarhus,” fortæller Per Hansen, som er salgschef for Taxi 4x27.

“I bund og grund er produktet at køre folk fra a til b det samme. Men jeg mener virkelig, at vi adskiller os ved at give en ekstra god service service,” fortæller Thomas RB Petersen, inden Per Hansen tager over og tilføjer:

“Vi tager ikke bare en masse kunder ind. Hvis vi ikke kan skaffe nok biler til de opgaver, vi har sagt ja til, går det ud over vores produkt. Vi bygger det stille og roligt op, og vi tager alle vores kunder seriøse.”

Målet for Taxi 4x27 Aarhus er, at der inden årsskiftet er 25 biler tilknyttet, mens det på længere sigt er ambitionen, at minimum 50 vognmænd skal være tilknyttet.


Publiceret: 11. November 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt