Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Aarhus vil lægge by til et folkemøde om frivillighed

Aarhus holder et regulært folkemøde i 2018, når byen er Europæisk Frivillighovedstad


På Bornholm handler folkemødet om politik og demokrati, og på Mors bliver der talt om kunst og kultur. Nu vil Aarhus lægge by til et folkemøde om frivillighed.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Alle kan på et stormøde 10. september være med til forberedelser af et folkemøde i Aarhus og præge indholdet. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) håber, at det skaber nye muligheder for frivilligheden.

"Folkemødet bliver en fest for de frivillige kræfter. Samtidig kan vi tage fat på nogle af de udfordringer, der er for de frivillige aktiviteter i Danmark. Jeg håber selv, at det bliver mere tilgængeligt at være frivillig og bidrage i samarbejde med professionelle, men det er igen op til folk selv. Vi er alle frivillige i en eller anden grad, men det skal synliggøres, så både professionelle og frivillige kræfter lettere kan finde hinanden og gøre brug af hinandens ressourcer," siger Jacob Bundsgaard, som er formand for Udvalget for Samskabelse og Frivillighed, som står bag Den Europæiske Frivillighovedstad.

FO-Aarhus er også repræsenteret i udvalget og vil gerne lægge lokaler til et folkemøde.

"Der er nærmest næstekærlighed i frivillighed, og de frivilliges kræfter og engagementet er et hjertebarn for FO-Aarhus. I FO-byen foregår der i forvejen masser af frivillige aktiviteter, og det er oplagt som en del af rammen for et folkemøde. Vi møder så mange mennesker, som enten er på eller uden for arbejdsmarkedet, og et fællestræk er, at vi alle sammen i et eller andet regi er frivillige, og det skal vi både fejre og udvikle," siger Torben Dreier, FO-Aarhus.

Reglerne for frivilligt arbejde er for eksempel ved at blive lempet for dagpenge– og efterlønsmodtagere, fordi regeringen, Socialdemokratiet, De Radikale og Dansk Folkeparti har indgået en aftale. Dagpengemodtagere og efterlønsmodtagere må fremover arbejde frivilligt i op til 11 timer mere om ugen uden fradrag i ydelsen.

Stormødet, hvor Folkemødet skal forberedes, finder sted søndag den 10. september fra kl. 10.00-15.00 i Globus1 på Gudrunsvej 3a, Brabrand.

Du kan tilmelde dig på www.frivillighovedstad.dk.

dp


Publiceret: 04. September 2017 10:09

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere