Esben Fonnesbek Skals mener, at sammenholdet i brydeklubben Thrott er omdrejningspunktet for de mange udenlandsture, som kastede en pris af sig i lørdags.
Esben Fonnesbek Skals mener, at sammenholdet i brydeklubben Thrott er omdrejningspunktet for de mange udenlandsture, som kastede en pris af sig i lørdags.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Anerkendelse: Åbyhøj-brydere tager fornem pris

En masse udenlandsoplevelser og et stærkt sammenhold i Brydeklubben Thrott er årsagen til fornem pris
Ud af mere end 400 sportsforeninger i Aarhus Kommune er Brydeklubben Thrott i Åbyhøj kommet i fokus for sit arbejde med at få klubbens unge brydere under 18 år ud over landets grænser.

Klubben kunne lørdag lade sig hylde, da den fik årets Internationale Idrætspris til DM Festen. Bryderne konkurrerede mod AGF Håndbold og VIK Gymnastik. DM Festen er en årlig begivenhed, hvor Aarhus Kommune hylder byens mange idrætsudøvere.

For klubben har det stor værdi at modtage hæderen og prisen, som består af et beløb på 10.000 kroner og æren.

“Det var da en glædelig overraskelse, at vi vandt. Det giver os energi til at gøre mere. Man skal jo huske på, at vi er en masse frivillige i klubben, så det giver noget ekstra motivation til at fortsætte det gode arbejde,” siger træner og sports- ansvarlig i Thrott, Esben Fonnesbek Skals og fortsætter:

“Det er selvfølgelig rart at vinde nogle penge. Vi har allerede en masse ture til udlandet i vente, som de her penge skal bruges på. Men det, der betyder mest for os, er at få skulderklappet.”


Den store familie på tur

Når Esben Fonnesbek Skals skal pege på, hvad der gør klubben så speciel, er det i høj grad sammenholdet i klubben. Et sammenhold, der bliver stærkere og stærkere af de mange udenlandsrejser.

“Vi har en finsk hovedtræner, der mener, at vi er som en stor familie. Hver gang vi rejser udenlands, så er det den store familie på tur,” griner træneren.

Han bakkes op af hjælpetræner og frivillig i Brydeklubben Thrott, Michael Pedersen.

“Vi har en størrelse, hvor man hurtigt lærer hinanden at kende på kryds og tværs. Og så har vi en lang række aktiviteter, som, ud over at finansiere udenlandsrejser, også knytter os tættere sammen som klub,” fortæller Michael Pedersen.


Alfa og omega med rejser

Cirka en til to gange om måneden rejser Åbyhøj-bryderne til lande som Ukraine, Kroatien eller Polen for at møde andre brydere. Det er nødvendigt, hvis klubben skal opretholde et højt niveau.

“Det er helt essentielt for vores klub, at vi kommer ud og prøver os af mod brydere fra større brydningsnationer. Ellers ville niveauet i Thrott være middelmådigt. Baglandet dør ud, hvis ikke vi kan tilbyde udenlandsrejser,” forklarer manden med det sportslige ansvar i Brydeklubben Thrott.

Ifølge Esben Fonnesbek Skals betyder de mange rejser, at klubbens identitet styrkes.

“Brydning er ikke bare en sportsgren. Sådan er det i hvert fald ikke i vores forening. Det er i lige så høj grad udenlandsoplevelserne og det sociale, som betyder så meget for os i klubben,” siger Esben Fonnesbek Skals.

Brydeklubben Thrott har cirka 150 medlemmer, men i lørdags var det bryderne under 18 år, der blev hædret for de mange udenlandsrejser.


Publiceret: 08. Februar 2017 18:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere