1. juli tiltræder Jens Philip Yazdani formandsstolen i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. Her kan det blive en fordel, at han allerede er kendt i det danske mediebillede.
1. juli tiltræder Jens Philip Yazdani formandsstolen i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. Her kan det blive en fordel, at han allerede er kendt i det danske mediebillede.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Blev kendt i Debatten på DR2: Nu skal Jens Philip være de unges stemme

Så snart han har afsluttet sit eget gymnasieforløb, tiltræder aarhus-debattør stillingen som formand for danske gymnasieelever
Han blev landskendt efter en optræden i DR2-programmet Debatten, hvor Martin Henriksen (DF) på direkte TV satte spørgsmålstegn ved hans nationale ophav.

Navnet er Jens Philip Yazdani, og nu er han blevet udpeget til at være formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS).

Her tiltræder den 19-årige Sabro'er formandsposten 1. juli, når han har færdiggjort 3.G på Langkær Gymnasium.

Det bliver en kampberedt formand, som i det kommende skoleår skal tale for og på vegne af eleverne fra landets gymnasielle uddannelser.

Her er det ikke nogen ulempe at have været igennem mediemøllen, som tilfældet var i efteråret 2016, mener Jens Philip Yazdani.

“Jeg tror, at det bliver nemmere at komme igennem mediebilledet med vores budskaber, hvis man, som jeg, tidligere har optrådt i medierne,” siger Jens Philip Yazdani og tilføjer om den polemik, der blev skabt i kølvandet på Martin Henriksens kommentar til Yazdani:

“Det var en kæmpe omvæltning. Jeg var slet ikke forberedt på det. Men jeg synes på den anden side også, at det var fedt, at jeg kunne komme igennem med mine meninger og holdninger som et ungt individ, og at der blev lyttet til mine argumenter.”


Masser af lokalt

Et af budskabene fra den kommende formand for DGS bliver at få lokale gymnasieelever til at engagere sig i kommunalvalget til november.

“Hvert år er der akut-boligmangel i Aarhus ved studiestart, som tvinger studerende til at blive indlogeret i containere på havnen og på Godsbanen. Her skal vi holde byrådet op på, at der bliver skabt boliger til en fair husleje til unge studerende, som ikke æder hele SU'en,” fortæller debattøren, der håber, at unge aarhusianere bruger deres demokratiske ret og stemmer til kommunalvalget.

“Det er vigtigt, at vi får sat et aftryk på alle politiske niveauer. Også til kommunalvalget,” opfordrer Jens Philip Yazdani.


Det giver ikke mening

Derudover vil den 19-årige meningsdanner kæmpe mod nedskæringerne på landets gymnasier.

“Det giver ikke økonomisk mening at spare på hele uddannelsesområdet. Danmark har ikke noget råstof, som vi kan leve af. Så uddannelse og viden er en forudsætning for, at Danmark bliver ved med at være attraktiv at handle med,” forklarer Jens Philip Yazdani med henvisning til, at der er blevet skåret to procent i landets uddannelsesbudgetter.

“Det er en direkte forringelse af vores uddannelse, og derfor skal DGS i det næste år kæmpe hårdt for, at vi bliver hørt og taget seriøs,” siger gymnasieeleven, der afslutter tre år på Langkær Gymnasium til sommer, hvorefter han flytter til København for at hellige sig rollen som formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.


Publiceret: 12. Maj 2017 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt