Foto: Danni Paulsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bombesag i Aarhus V: 25-årig idømt fængsel for fremstilling og besiddelse af bombe

Anklager tilfreds med dom. Somalier anker


En 25-årig mand er i dag ved Retten i Aarhus blevet idømt to et halvt års fængsel for i oktober sidste år at have fremstillet og besiddet en bombe i en kælder under en etageejendom på Peter Fabers Vej i Aarhus V.

Manden, der er somalisk statsborger, blev desuden betinget udvist af Danmark med to års prøvetid.

"Jeg er godt tilfreds med, at han blev dømt efter anklageskriftet. Det er ganske alvorligt at fremstille og besidde en bombe, hvilket straffen også afspejler," siger anklager Lars Petersen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Den 25-årige blev anholdt i en lejlighed på Peter Fabers Vej 30. oktober sidste år, efter Østjyllands Politi havde modtaget en anmeldelse om, at der var fundet en mistænkelig genstand i en kælder under én af beboelsesblokkene. 

Politiet kørte til stedet og afspærrede området, hvorefter der blev forsøgt etableret kontakt til den dengang 24-årige, der befandt sig i en lejlighed. Da manden, trods gentagne opfordringer fra politiet, ikke ønskede at komme ud af lejligheden, kastede politiet tåregas ind, hvorefter han kom ud og blev anholdt.

Den mistænkelige genstand blev undersøgt nærmere, og politiet kunne konstatere, at det var tale om en hjemmelavet bombe, med detonatorer, indeholdende 400 gram sprængstof og metalstykker.

"Bomben karakteriseres som værende særdeles farlig på grund af dens store mulige sprængkraft. Hvis den var gået af, så ville det have forårsaget betydelig skade på både bygninger og personer," siger anklager Lars Petersen.

Den 25-årige ankede dommen på stedet.

dp


Publiceret: 01. Maj 2017 16:50

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere