Nogle af Brabrand IF’s spillere festede til den lyse morgen efter storsejren i Dalum. Foto: Brabrand IF
Nogle af Brabrand IF’s spillere festede til den lyse morgen efter storsejren i Dalum. Foto: Brabrand IF
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Brabrand IF sikrer sig oprykning

Der blev festet igennem, da Brabrand rykkede op i 1. division
I sæsonens sidste kamp blev det slået fast med syvtommersøm, at Brabrand IF næste sæson skal bide skeer med de store hold i landets næstbedste række. Oprykningen blev sikret med en overlegen 1-5-sejr på udebane over Dalum, og så kunne festen ellers bryde ud.

“Det blev fejret helt vildt. Da vi ankom til Engdalsvej i Brabrand, blev vi modtaget af de lokale klubber, og så blev der ellers bare sunget og festet igennem. Vi var derude til midnat, hvorefter vi tog i byen. Nogen af spillerne kom først hjem klokken otte om morgenen. Jeg måtte kapitulere lidt tidligere,” griner en glad cheftræner, Tom Søjberg.

Aarhus Vest-holdet lå længe til oprykning, men et par nederlag sidst i sæsonen gjorde, at nervøsiteten var begyndt at ulme.

“Derfor var det også den vildeste forløsning, at det lykkedes. Det var nu, vi skulle slå til, og spillerne gjorde det fremragende,” siger cheftræneren, hvis hold endte et point foran Kolding IF på tredjepladsen.


Går efter overlevelse

Ambitionen for den kommende sæson i 1. division er klar.

“Vi skal bare se, om vi kan redde os. Andet er ikke realistisk med den lønpulje, vi har. Vi har nok en tiendedel af, hvad de andre klubber har at gøre med. Det vil afspejle sig på banen. Men vi skal dygtiggøre os. Det her er spillernes chance for at vise sig frem i forhold til Superliga-klubberne,” lyder det fra Tom Søjberg, der allerede kan mærke, at klubben er blevet mere attraktiv.

“Flere og flere spillere og agenter har henvendt sig. De vil gerne til Brabrand, men når de hører, hvad vi kan give i løn, trækker de følehornene lidt til sig igen. Vi er et godt udstillingsvindue, men vi kan ikke matche de andres løn.”


Vil spille på Ceres Park

Ifølge formand Flemming Møller har klubben fået dispensation til at spille på hjemmebanen ned til Brabrand Sø. Det kommunale anlæg kan dog ikke benyttes, når vinteren banker på.

“Kommunen lukker banerne 1. november, så vi har en udfordring i de sidste fire-fem kampe. Her håber vi på at kunne benytte Ceres Park. Det har vi gjort de foregående gange, vi har været i 1. division,” siger Flemming Møller, som har noget arbejde for sig, så klubben lever op til de krav, der er til 1. divisions-klubber.

“Vi går til det med åben pande og tager problemerne, som de kommer. Vi har jo prøvet det før,” siger han og fortæller, at oprykningen ikke er lig med stor, økonomisk gevinst.

“Det betyder stort set ikke noget. At spille fodbold i Danmark er ikke den mest givtige forretning. Vi skal heller ikke ud at købe dyre spillere ind. Vi satser på det, vi har.”


Publiceret: 12. Juni 2017 14:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere