Journalist Kim Skovrup har været inkarneret AGF-fan i tykt og tyndt siden 1980. I denne klumme vil han med fan-fingre skrive om livet som supporter af ’De Hviie’ fra Fredensvang.
Journalist Kim Skovrup har været inkarneret AGF-fan i tykt og tyndt siden 1980. I denne klumme vil han med fan-fingre skrive om livet som supporter af ’De Hviie’ fra Fredensvang.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Klumme: Farvel og tak til Guld-Glen

Glen Riddersholm er historie i AGF efter 1 år og 9 måneders ansættelse. Fik han lang nok snor


“Så, nu ryger Glen sgu!”.

Sådan tænkte jeg fredag aften, da oprykkerne fra Helsingør bragte sig foran med 1-0 efter blot otte minutters spil. Med vanlig pessimisme gik den naturlige frygt på endnu et pinligt nederlag til 'De Hviie' mod en på papiret dårligere modstander. Men så tog Fanden ved AGF, der nettede fem gange og vandt sæsonens største sejr.

”Okay, så overlever han alligevel. Fedt nok,” råbte jeg ud i stuen til min 4-årige søn, som ikke så ud til at være ked af, at Disney Sjov var blevet aflyst til fordel for tv-bold med hjerteklubben. For vi havde lige været vidner til en dejlig udesejr, sunget 'Vi ligger nummer 7' og efterfølgende kunne jeg på tv-skærmen konstatere, hvor lettet Glen Riddersholm kiggede på sportschef Peter Christiansen, som umiddelbart smilede tilbage, og var det ikke en krammer, der lige blev udvekslet mellem dem?

Men det var gode miner til slet spil og ret ligegyldigt, for det viste sig, at AGF-cheftræneren allerede var fyret inden Helsingør-opgøret.

LÆS OGSÅ: Glen Riddersholm: "Jeg ønsker klubben alt det bedste for fremtiden"

Kaffen kom godt galt i halsen, da nyheden om fyringen tikkede ind lørdag morgen, for det var da en mærkelig timing for en fyring. Men efter at have sundet mig lidt, gav det mening. Direktør Jacob Nielsen og sportschef Peter Christiansen gav Glen sparket på p-pladsen ved Fredensvang sent fredag aften, fordi de havde fået nok af for svingende præstationer. Jeg tror, som så mange andre, at pokalnederlaget til 1. divisions-klubben fra Fredericia gjorde udslaget, men der har været flere blamager senest i 1-4-nederlaget mod Randers, og det må have gjort ledelsen så utryg for, om man overhovedet kunne nå top 6 og dermed en slutspilsplads med kaptajn Riddersholm ved roret.

Som fan kunne jeg godt li' 'Guld-Glen'. Han stillede altid op, var i godt humør, hilste pænt på alle, var passioneret og fodbold-faglig på højeste niveau med et mesterskab på CV'et. Derudover virkede det til, at han var yderst respekteret i truppen, hvor de to nøglespillere Martin Spelmann og anfører Morten 'Duncan' Rasmussen efter fyringen var ude og begræde handlingen, og sidstnævnte fik ovenikøbet svinet ledelsen med ord som 'skandale'.

LÆS OGSÅ: AGF-profiler om fyring: Forkert beslutning

Jeg tror sagtens, Riddersholm kunne have fået AGF i top 6. Han var i gang med at tage det lange seje træk og få banket noget vinderkultur ind i den hårdtprøvede klub på Fredensvang, men det fik vestjyden aldrig for alvor succes med efter et år og ni måneders ansættelse. Han fik ikke lov at gøre sit arbejde færdigt.

Tilbage står en AGF-ledelse med bestyrelsesformand Lars Fournais, sportschef Peter Christiansen og direktør Jacob Nielsen som handlekraftige herrer, der udviser rettidig omhu. Måske.

Det er nu anden gang i Jacob Nielsens direktør-tid, at der bliver fyret en træner. Han ville selv have Guld-Glen til klubben i sin tid. Og det i så høj grad, at han fyrede Morten Wieghorst. Samtidig står jeg som fan og undrer mig over, hvor 'Det Nye AGF' og 'den hvide tråd', som blev introduceret af Lars Fournais og Jacob Nielsen i sommeren 2014, bliver af.

Det ligner til forveksling det gamle AGF med røde tal (regnskab med underskud på 9 millioner kroner blev offentliggjort i fredag, red), fyringer og bundplaceringer. Nu mangler vi bare nogle voldsepisoder, før det for alvor bliver et galehus igen.

LÆS OGSÅ: Endnu engang røde tal i AGF: Ni millioners underskud i årsregnskab

Det med galehuset forsøger Jacob Nielsen at nedtone, men han kan ikke komme uden om, at AGF stadig er de ubestridte danske mestre i fyrede trænere. På 17 år har der været 14 trænere gennem svingdøren.

Nu bliver Guld-Glen så afløst af Bronze-David.

Et spændende træner-navn, der i den seneste sæson nærmest udrettede mirakler med Lyngby Boldklub. Mindre kan gøre det i AGF, men det er sikkert og vist, at det kan blive en kort ansættelse, hvis den tidligere angriber ikke får AGF i top 6. Det har han 15 kampe til. Og det er langt fra umuligt med den trup, som forgænger Riddersholm kaldte for stærk.

Så herfra skal der lyde et velkommen til det aarhusianske galehus, David Nielsen! Og farvel og tak til Guld-Glen!


Publiceret: 02. Oktober 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere