Det er endnu ikke fastslået, hvilken race, hunden der gik til angreb, er.
Det er endnu ikke fastslået, hvilken race, hunden der gik til angreb, er.
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Løs hund angreb hest og hund foran skoleklasse: Skambidt gårdhund måtte aflives

Østjyllands Politi leder efter bidsk hund og ejeren


Dramatiske scener udspillede sig på Holmstrupgårdvej bag Skjoldhøjskolen i Tilst onsdag ved 14-tiden, hvor to løse hunde skabte en skræk i livet hos flere personer.

De to hunde løb frit rundt i området. Da en kvinde på en hest passerede dem, gik den ene til angreb på hesten. 

"Hun får vendt hesten, så hunden opgiver. I stedet løber den hen til en 71-årig kvinde, som går en tur med sin dansk/svenske gårdhund i snor, og går til angreb på den i stedet," oplyser Jakob Christiansen, presseansvarlig hos Østjyllands Politi.

LÆS OGSÅ: Bøderegnen fortsætter: 1 times kontrol ved Dokk1 gav bøder til 15 bilister

Han fortæller, at den 71-årige kvinde ikke kunne gøre meget, da hun selv var nervøs for at blive angrebet af den anden løse hund, som kredsede rundt om hende.

"Hunden, der angriber, bider hendes hund flere gange og får bidt sig fast i halsen på den. Og det går desværre så voldsomt for sig, at kvindens hund må aflives."

Den kvindelige rytter er stadig i området og kommer den ældre kvinde til undsætning. De formår at skræmme de løse hunde væk, men kort efter kommer de tilbage og ser ud, som om de vil gå til angreb igen.

"På det tidspunkt er en skoleklasse kommet til, og læreren stiller sig imellem med en cykel i hænderne, hvorefter hundene løber væk," siger Jakob Christiansen.

LÆS OGSÅ: Legendarisk værtshus skifter ejer: Renoveres med respekt for historien

Lars Kjems, skoleleder på Skjoldhøjskolen, bekræfter.

"Vi har en mandlig lærer, som kommer forbi med seks-syv børn, og han får jaget hunden væk. Heldigvis overværede de ikke selve angrebet," siger han.

Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi oplyser, at hverken hundene eller ejeren er fundet.

"Vi efterforsker sagen og leder stadigvæk efter den hund, der gik til angreb, og dens ejer. Når det sker, beslaglægger vi hunden, og så skal det afgøres, hvilken race der er tale om, og om den skal aflives. Ejeren står indtil videre til en bøde for ikke at have sin hund under kontrol," siger han.


Publiceret: 06. Oktober 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere