Modelfoto
Modelfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Narkobule i Åbyhøj fyldt med stoffer, våben og penge

Politiet har med succes slået til mod en narkobule i Åbyhøj


Næsten 50 gram heroin og kokain, omkring 200 gram hash, hundredvis af piller, våben, narkoregnskab, flere salgstelefoner og 10.400 kroner i kontanter.

Det var, hvad Østjyllands Politis specialpatrulje torsdag morgen fandt og beslaglagde ved en ransagning i en lejlighed i Åbyhøj, der har fungeret som narkobule med salg af stoffer.

Nok så vigtigt slog politiet til på et tidspunkt, hvor de tre mistænkte personer i sagen var til stede i lejligheden. De blev anholdt og sigtet og modtog allerede dagen efter (i går fredag) straksdomme.

LÆS OGSÅ: To aarhusianere stoppet i bil med 60 kilo hash

En 44-årig mand fra Hundslund syd for Odder har fået et års ubetinget fængsel for at sælge stoffer i Aarhus-området og for at være leverandør af stoffer til lejligheden i Åbyhøj. Ved hans bopæl i Hundslund har politihunde desuden snuset sig frem til over 500 gram hash, der var gravet ned i haven.

Den 41-årige ejer af lejligheden i Åbyhøj fik seks måneders ubetinget fængsel og blev efter dommen i retten ligesom den 44-årige fra Hundslund kørt direkte til afsoning. Den tredje person, en 34-årig mand fra Aarhus, blev  idømt et halvt års ubetinget fængsel til senere afsoning.

LÆS OGSÅ: Se kortet over 11 steder Louisemanden været

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, der kan læses herunder i sin helhed: 

"I går kl. 09.42 kunne specialpatruljen i Østjyllands Politi anholde og sigte tre mænd for besiddelse af narko med henblik på videresalg. Det resulterede i dag i tre straksdomme ved Retten i Aarhus.

Det var et anonymt tip tilbage i september, der ledte politiets opmærksomhed i retning af en 44-årig mand fra Hundslund. Den 44-årige var mistænkt for at sælge stoffer i Aarhus-området og for at være leverandør af stoffer til en adresse i Åbyhøj, hvorfra der foregik salg.

I mellemtiden har Østjyllands Politi efterforsket sagen, og i går kunne politiet ransage den pågældende adresse i Åbyhøj. Uden for lejligheden traf betjentene den 44-årige fra Hundslund, der netop havde været inde på adressen. Han var i besiddelse af narko og et større beløb kontanter. Den 44-årige blev anholdt og sigtet.

Inde i lejligheden traf betjentene syv personer, der alle blev anholdt. På baggrund af ransagning og efterforskning sigtede politiet to af personerne, den 41-årige ejer af lejligheden i Åbyhøj og en 34-årig mand fra Aarhus.

Alle tre sigtede blev tidligere i dag fremstillet for Retten i Aarhus. Det resulterede i tre straksdomme:

Den 44-årige blev idømt et års ubetinget fængsel, den 41-årige blev idømt et halvt års ubetinget fængsel, og begge blev kørt direkte til afsoning efter mødet i retten. Den 34-årige blev idømt et halvt års ubetinget fængsel til senere afsoning. Det kærede Anklagemyndigheden, da anklager Irene Thyssen mente, at er risiko for, at han vil gentage lignende kriminalitet, hvis han blev løsladt.

"Dommene i dag er resultatet af et rigtig godt efterforskningsarbejde. Blandt andet er det lykkedes hundepatruljen at finde frem til 511 gram hash, der var gravet ned i haven ved den 44-åriges bopæl. Og så slog politiet til på adressen på det helt rigtige tidspunkt, så de alle tre blev taget på fersk gerning, og så vi samtidig fik konfiskeret deres narkofortjeneste på 10.400 kroner. Mængden af stof, som politiet kunne beslaglægge, gør, at sagen hører under den hårde bestemmelse i straffeloven," siger anklager Irene Thyssen, Østjyllands Politi.

I alt kunne politiet beslaglægge:

26,50 gram heroin

22,48 gram kokain

709,6 gram hash

239 stk. rivotril

100 stk. 30 mg. morfinpiller

10 stk. 10 mg. motiron

5 stk. 10 mg. Oxycontin-piller

7 stk. 5 mg. Nitrazepam-piller

Et narkoregnskab

Diverse salgstelefoner

10.400 kroner

Hagl, riffelammunition og en totenschlæger

 


Publiceret: 02. December 2017 12:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus