Det lille lagerrum i Brabrand på Edwins Rahr Vej er godt fyldt op med forskellige vine, som Stina Callesen er klar til at sælge.
Det lille lagerrum i Brabrand på Edwins Rahr Vej er godt fyldt op med forskellige vine, som Stina Callesen er klar til at sælge.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Stinna tog skridtet og blev selvstændig: Vin-webshop popper op på Trøjborg

33-årige Stina Callesen har åbnet 'Mevino' på Otte Ruds Gade med lager i Brabrand

Af Kim Skovrup AndersenHendes bryllup blev startskuddet til en virksomhedsidé. For da Stina Callesen skulle giftes i 2011, var hun på jagt efter noget god vin til sin bryllupsfest.

“Vi fandt en fantastisk god italiensk vinbonde. Som de vinentusiaster vi er, ville vi selv finde vinene til festen,” fortæller 33-årige Stina Callesen, der er bosat på Trøjborg sammen med sin mand og deres to sønner.

Parret blev så forelskede i området i nordvest-italien, at de blev ved med at vende tilbage. Og selvsame vinbonde leverer druer til Stina Callesens nye vinweb-shop, som har fået navnet 'Mevino'

Mevino er latinsk og betyder 'min vin'.

“Det var svært at finde et navn, hvor ordet vin indgår, uden det var taget. Men i firmanavnet indgår vores sønners forbogstaver også i, Mads Emil og Villiam. Så det synes jeg passer godt,” siger den nyslåede selvstændige.

“Jeg har altid drømt om at blive selvstændig og kunne leve af noget, jeg kunne lide. Men der var lige det der med at tage det sidste skridt. Jeg har taget et langt tilløb på ti år. Men nu er jeg nået et sted i mit liv, hvor det skulle ske. Jeg har haft to barselsorlover tæt på hinanden, og da jeg kom tilbage var jeg med til at starte en ny speditionsvirksomhed op helt fra bunden. Alt gik godt, og jeg havde meget travlt. Så skete der det, at min far døde. Det fik mig til at tænke over, hvor kort livet egentlig er. Så tog jeg beslutningen, at nu skulle det være,” forklarer Stina Callesen.

Konceptet er klart: Der skal sælges kvalitetsvine fra 'rigtige' italienske og franske vinbønder, som hun omhyggeligt udvælger til sine kunder. Og med 'rigtige' menes der vinmagere, der ikke masseproducerer.

Kunderne har mulighed for at tegne et abonnement, så der leveres en kasse med vin første fredag i hver måned med forskellige varianter.

Mevino har et mindre lager hos Boxit på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, men ambitionerne er at få så travlt, at der bliver brug for noget større:


Uddannet speditør

“Konkurrencen er stor, men jeg mener godt, at jeg kan være med i kraft af min uddannelse som speditør og en direkte kontakt til vinbonden. Jeg er vant til at have is i maven, når jeg forhandler og køber ind,” fastslår hun og fortsætter:

“Jeg fornemmer, at der er en netop nu er en tendens til at folk gerne vil bruge penge på kvalitet. Folk vil gerne have noget ordentlig vin, og det er det, jeg slår på. Jeg vil gerne adskille mig fra konkurrenterne, og jeg har nogle idéer, som jeg vil prøve af i løbet af efteråret.”


Vinferie til Italien

Efter sommerferien bliver 'Mevino volume 2' iværksat med flere nye tiltag, og Stina Callesen drømmer også både om flere ansatte og om at åbne en vinbar på Trøjborg.

“Men tingene kommer ikke bare af sig selv, og det tager nok noget tid, inden jeg har skabt mig et navn og fået en fast kundegruppe,” siger hun.

Først er der lige en ferie, der skal nydes, inden det går løs. Og hvor går sommerferien så hen? Til Italien naturligvis, hvor der er tre vinområder, som skal besøges.

“Jeg er altid på jagt efter nye vinbønder. Også i min sommerferie,” siger Mevino-ejeren med et efterfølgende smil.

Læs mere om Stina Callesens firma på mevino.dk


Publiceret: 06. Juli 2017 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!