Tilst Fællesråd har siden 1988 kæmpet for en udvidelse af Viborgvej. Specielt, nu hvor Tilst har udviklet sig til at være et aarhusiansk handelsmekka. Den øgede popularitet påvirker vejene rundt omkring Viborgvej.
Tilst Fællesråd har siden 1988 kæmpet for en udvidelse af Viborgvej. Specielt, nu hvor Tilst har udviklet sig til at være et aarhusiansk handelsmekka. Den øgede popularitet påvirker vejene rundt omkring Viborgvej.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Udvidelse på vej: “Håber kommunen holder ord”

Tilst fællesråds ønske om en udvidelse på Viborgvej ser ud til at blive til virkelighed i 2019
Trafikken er hårdt belastet på Viborgvej.

Det hævder formand for Tilst Fællesråd, Knud Erik Byrialsen. Han har sammen med fællesrådet i Tilst forsøgt at råbe op om fremkommelighedsudfordringerne på den befærdede vej siden 1988.

Det er selv om, der er blevet taget affære på visse punkter langs strækningen på Viborgvej. Senest med omdannelsen af rundkørslen til lysregulering ved Mundelstrup-krydset.

Selv om det har hjulpet lidt på trafikken ifølge formanden fra Tilst Fællesråd, så er det langt fra nok.

“Bilisterne bruger Havkærvej og Tilst Vestervej i stedet for Viborgvej, hvilket de veje slet ikke er gearet til. Det er villa-kvarterer, hvor børn og andet godtfolk skal kunne lege sikkert og uden biler, som tordner forbi med speederen i bund,” siger fællesrådsformanden, der mener, at trafikken minder om vand:

“Trafikanterne bevæger sig ligesom vand. De søger derhen, hvor der er adgang. På den måde bliver vejnettet rundt om Viborgvej yderligere trafik-belastet, fordi Viborgvej i forvejen er overbebyrdet.”


Der sker noget i Tilst

Opråbet fra Tilst kommer på trods af, at bydelen er inde i en rivende udvikling, hvor handlende i stor stil tager ud og køber ind i det, der efterhånden kan døbes Aarhus' detail-eldorado .

“Der sker virkelig noget i Tilst. Og det hilser vi velkommen i bydelen. Men det betyder jo også bare, at det udfordrer infrastrukturen,” siger Knud Erik Byrialsen, der fra sin bopæl i Skjoldhøjparken også har fulgt med i, hvordan trafikken hober sig op på Jernaldervej og frem til Bilka-krydset.

Fællesrådsformanden mener, at kommunen skal udvide Viborgvej fra to-spor til fire-spor på hele strækningen.


Der er flere spor i sigte

På Center for Byudvikling og Mobilitet er man klar til at imødekomme fællesrådets ønsker om udvidelse af Viborgvej.

“Byrådet har sådan set allerede vedtaget og fundet finansiering til udvidelse af Viborgvej fra Sommervej til Grydhøjparken,” siger civilingeniør i Center for Byudvikling og Mobilitet, Hans Tausen.

8. juni vedtog byrådet nemlig at gøre noget ved fremkommelighedsudfordringerne på Viborgvej.

“Projektet er besluttet, og det er mit indtryk, at det er et byggeri, som kommer til at ske, selv om der kommer et kommunalvalg, inden man går i gang med første spadestik. Dog kan man i teorien godt nå at sadle om, men det tror jeg simpelthen ikke på,” forklarer civilingeniøren.

Efter planerne går byggeprojektet i gang i 2018. Og ifølge civilingeniøren Hans Tausen kan Viborgvej står klar med fire-spor i løbet af 2019.

Og det glæder formanden for Tilst Fællesråd.

“Jeg håber da, at kommunen holder sit ord. Nu har vi kæmpet for det her i mange år, så jeg skal allerførst se det ske, før jeg tror på, at det endelig lykkes,” siger Knud Erik Byrialsen


Publiceret: 08. Februar 2017 22:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere