Vatanspor har efter fire kampe i Danmarksserien 10 point og en målscore på 16-6. Foto: Arkivfoto
Vatanspor har efter fire kampe i Danmarksserien 10 point og en målscore på 16-6. Foto: Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vatanspor er klar til at tage det næste skridt

Fodboldklubben Vatanspor vil videre fra Danmarksserien, hvor de sluttede som nummer to i sidste sæson

Af Martin Jørgensen


“Vi har allerede nu en plan klar til at starte en professionel afdeling op hos førsteholdet, hvis drømmen om at rykke op i 2. division går i opfyldelse.”

Sådan siger sportschefen for Vatanspor, Osman Eroglu, om klubbens nuværende situation.

Holdet har 10 point efter fire kampe, hvilket betyder, at man på nuværende tidspunkt indtager andenpladsen i rækken.

Ambitionerne er høje hos hidtil ubesejrede Vatanspor, og lige nu arbejdes der på højtryk for at få en ny overdækket tribune klar til forårssæsonen 2018. Derudover er hjemmebanens græstæppe ved at blive renoveret, så den lever op til de officielle DBU-krav.

“Vi er en klub i rivende udvikling, og vores klare mål er helt sikkert at rykke op i 2. division. Jeg vil ikke lægge det pres på min spillere, at det skal ske i år. Men jeg håber og tror på, at det sker inden for de næste par år,” siger sportschefen, der understreger, at holdet har så meget kvalitet i truppen, at man bør spille med, hvor det er sjovt.


En klub i udvikling

Osman Eroglu fortæller, at Can Dursun, som er skiftet til Aarhus Fremad, er den eneste afgang, som klubben havde regnet med ville fortsætte. Skiftet skete en måned inden sæsonstart, så klubben var på en desperat jagt efter en mand til at vogte buret. Ind kom Guilherme Lorenzi Schelski, der har brasiliansk og italiensk baggrund.

“Det er den sværeste post at finde en ny spiller til, men vi fik tilsendt en video af ham, og han har vist sig at være en rigtig dygtig keeper, der også har niveau til mere end Danmarksserien,” siger Osman Eroglu om klubbens nye nummer ét.

Ambitiøs anfører Selim Genc, der har spillet for Vatanspor, siden han var 18 år gammel, er lige så stærk i troen som sin sportschef omkring klubbens fremtid.

“Vi har fået et rigtig stærkt hold både på banen og udenfor banen. Vores kammeratskab har udviklet sig, og vi står endnu stærkere i år. Vi burde, som minimum, tage en andenplads igen i denne sæson eller snuppe billetten til 2. division ved at vinde rækken,” siger anføreren, der på banen er sidste skanse i det centrale forsvar.

Selim er begejstret for klubbens nye målmand, Guilherme Lorenzi Schelski, der har skulle udfylde nogle store sko efter Can Dursuns afgang. Men det er især en af de yngre kræfter, der har taget sit niveau til nye højder, ifølge kaptajnen.

“Arfan Habibi er virkelig trådt i karakter. Han er ung, men samtidig kampafgørende. Han er omdrejningspunktet i offensiven, og selvom vi har mange dygtige offensive spillere, så har han bare noget specielt,” siger Selim Genc om den 20-årige midtbanespiller med fortid i AGF og Brabrand.

Den rutinerede forsvarsspiller tror på, at holdet går en lovende fremtid i møde med de nye kvalitetstilgange og unge spillere, der har taget det næste skridt. Men det bliver ikke en let opgave.

“Der er mange gode hold i rækken, og det handler om at præstere over hele sæsonen, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at rykke op. Men det tror jeg også på, at vi kan.”


Publiceret: 31. August 2017 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere